Gyik
Leírnám és megválaszolnám a leggyakrabban feltett kérdéseket

Sokan kérdezték, hogy miért tudok ilyen gyorsan váltott kézzel játszani, illetve mitől olyan a lábtechnikám, amilyen.

Nos a váltott kezes játékmód nálam meghatározó. Egyrészt ezt szeretem a legjobban, másrészt feladatnak érzem a jó megszólalását.

Viszonylag későn, 17 éves koromban kezdtem felfedezni úgy igazán a paradiddle-ket. Egészen addig gyakorlatilag mindent váltott kézzel próbáltam reprodukálni. Ez nyilván hozzájárult a fejlődéshez.

Másfél évig a Tin Tin Quartett tagja voltam és ez igen meghatározó volt a számomra. Ebben a zenekarban Trilok Gurtu-éhoz hasonló felszerelésen játszottam. Nálam azonban még hi-hat sem volt, így a lábam nem dolgozott. Tehát mindent (lábdobot, pergőt, tamokat, cineket, ütőhangszereket) kizárólag a két kezemmel szólaltattam meg. Szerintem ebben az időszakban fejlődött a legtöbbet a kezem.

Ellentéttel a lábammal, ami szerintem sosem volt jó. Ha fejlődött, akkor azt azért tette, mert sokáig nem volt twin pedal-om és mindent próbáltam jobb lábbal megoldani. Ezt egy olyan lábgéppel tettem, ami kajakra volt húzva. Sajnos mivel kicsi voltam és hülye, három éven keresztül el sem tudtam képzelni, hogy azt át lehet állítani. Tehát megszoktam.

Ezek után, amikor megvettem az első twin pedal-t, már ösztönből a maximumra húztam mindkét rugót.

Ez azóta is így van.